E cool sa fii gay ?!

 Astazi am citit din intamplare un articol despre drepturile gay si despre cum vedetele lupta pentru aceste drepturi. Printre aceste staruri care fac tot posibilul de a pune intr-o lumina cat mai buna lumea gay, se numara si Lady Gaga. Ea mi-a atras atentia pentru ca  a vorbit despre gay inca de cand a aparut in industria muzicala. A avut mai multe actiuni in acest scop si nici in prezent nu se fereste de fiecare data cand are ocazia sa vorbeasca despre faptul ca persoanele cu altfel de orientare sexuala decat cea hetero, trebuie privite cu normalitate si acceptate drepturile lor.
Pana aici toate bune, numai ca problema vine din acest punct. Cititnd comentariile, am observat ca foarte multi vedeau acest progres al Gagutei ca o forma de publicitate. Acest lucru m-a starnit oarecum, intrucat eu nu vad chiar asa lucrurile.
 E posibil ca si asta sa fie o metoda de publicitate, dar ma gandesc in felul urmator, daca ea militeaza pentru acesti oameni, oare nu isi castiga fani pe o parte si isi pierde pe cealalta, fiind bine cunoscut faptul ca o mare parte a oamenilor sunt homofobi si sunt impotriva acestei orientari.? Sau nu e asa?! 
Daca intradevar tine numai de publicitate, desi repet, ma indoiesc de asta, as fi  foarte dezamagit. As vrea sa stiu cum privesc oamenii care lupta pentru drepturile minoritatilor, si aici ma refer la cei care nu fac parte din aceste grupuri, aceasta zona a societatii. 
Daca o fac din publicitate incep sa cred ca e cool sa fii gay :)) , dar in acelasi timp sa simt exploatat.

Mai jos am postat si melodia care le-a fost dedicata gay-lor de Lady Gaga , Born this way!

Cum stau lucrurile in realitate? Ce crezi?





5 comentarii:

Am gasit si eu pui un articol care m-a socat: Recent, la un eveniment Gay Pride organizat de ministerul de externe american, Clinton a spus că sunt țări în care oamenii sunt hărțuiți, bătuți sau chiar uciși pentru faptul că sunt gay, în timp ce în altele oamenii sunt incitați la acte violente împotriva comunității gay în timp ce autoritățile închid ochii sau chiar favorizeaza aceste acțiuni.
Aceasta chestiune este una de maxim interes..situatiile de genul nu sunt de trecut cu vederea, ne vizeaza pe absolut toti.Ma deprima atitudinea unora care fac discriminari si nu vad lucrurile cu adevarat negative din jurul lor. De cand a devenit iubirea o crima? Adik bun iubesc un baiat, si ce? fac rau cuiva pt ca il iubesc? Nu noi suntem cei care trebuie schimbati ci mentalitatea societetii..este parerea mea. Si pui sa stii ca te voi iubi pentru tot restul vetii mele si dincolo de ea.

 

da...din pacate nu multi inteleg ca iubirea ramane tot iubire indiferent de cui i-o oferi... traim intr-o lume prea ingusta... dar poate prin intermediul unor oameni ca Lady Gaga se va schimba ceva...intr-o zi

 

Orice om, si mai ales ca vedeta, risca destul de mult in a-si pierde din popularitate promovand ceva la care majoritatea sunt "alergici". Dar, aici e vorba de extravaganta si nonconformista Lady Gaga....iar parerea mea este ca in niciun caz nu este vorba de publicitate. Si apreciez astfel de persoane pentru curajul lor.
Cat despre capetyele patrate, cu ochelari de cai pe ochi, poate sa vina o armata da Gagutze, ca nu ar fi capabili sa vada altceva. Vor vorbi in continuare de "normalitate", neavand habar de complexitatea vietii si a omului in sine, vor vorbi de notiunea de familie si de perpetuare neavand habar ce inseamna iubirea, vor vorbi de pacat nestiind ce inseamna iertarea...
Ei sunt mai multi, iar noi vom fi mereu dincolo de gard (nu se stie pentru cata vreme) aratati cu degetul din motive puerile.
Ascunsi, uneori complexati, prea multe piedici puse in drumul nostru, simple dorinte incatusate, strangeri de mana sau imbratisari doar la adapostul intunericului sau in case goale....
Si ce? Nu este lumea ideala, dar sunt gay, si nimic nu va schimba asta.

 

@ zossor, ai mare dreptate in ce ai spus , asa e, dar pana la urma traiesti intr-o societate, indiferent care e aia si mai mult sau mai putin trebuie sa te adaptezi in ea, nu poti supravietui fara a interactiona cu oamenii, asa ca de multe ori ca si gay esti ranit, sau pur si simplu stai cu teama in san sa nu se afle, sau sa nu se comenteze la adresa ta. Nu e placut... si aici apar acesti oameni ca Lady Gaga care militeaza pentru acest drept de a fi acceptat si vreau sa cred ca e doar din pura dorinta de a ajuta, nu pentru a-si face publicitate...

 

Mie nu-mi pare ca exista multi homofobi.. vad toti barbatii cu o doza de gay-tate(stiu ca nu exista cuvantul asta.. nu-i gasesc un sinonim acum.. poate gay-ism?!:)) in ei... Totusi cei care se declara homofobi sunt niste frustrati. (Apropo de homofobi..unii cica o fac din motive religioase.. alti pentru ca vor o lume mai buna si mai safe.. plina de exemple bune pt copii lor.. altii o fac pentru ca pur si simplu nu gandesc :)) )
Nu inteleg de ce pe "x" sau pe "Y" il intereseaza cu cine mi-o trag eu atat timp cat pe el nu-l implica in niciun fel.
Lady Gaga.. nu cred ca o face din publicitate.. sau poate da.. poate pentru ambele motive (atat pentru publicitate cat si pentru ca drepturile gay sa fie respectate). Nu-mi pasa de ce-o face.. e bine c-o face!
Da, cred ca-i cool sa fii gay! :))

 

Trimiteți un comentariu

 
online counter